geaard_bruin
geaard_bruin
kleuren

Associaties
Verwijzend naar moeder aarde heeft het beslist iets gegrond. Het is een kleur met een uitstekende betrouwbaarheid en echtheid in zich. De warme verwijzing naar de natuur zorgt voor de nodige rust. Er heerst wel een gebrek aan afwerking of humor. Het geheel komt vaak zwaar over. Al is het zeker standvastig en stabiel.


In de westerse godsdienst staat bruin voor de gelofte van armoede die afgelegd werd door broeders en paters in abdijen. De kleur krijgt hierdoor een nederig karakter en een diep respect.


In de marketing moet je een onderscheid maken tussen enerzijds de producten die een directe relevantie oproepen met de kleur bruin, zoals chocolade, natuur en hout, en die deze kleur in de verschillende tinten doen opleven als een echte voltreffer, en anderzijds de andere sectoren. Bij de andere sectoren zal je bruin op zich weinig tegenkomen, tenzij in combinatie met een frisse krachtige kleur, zoals met geel. Bruin staat vaak ook voor de minder belangrijke delen in een document. Als je bijvoorbeeld een kadertje met achtergrondinformatie of ‘kleine lettertjes’ wilt meegeven, dan kan bruin een goede keuze zijn.

Phobos & Actor • Grotesteenweg 3a • 2440 Geel • info@phobosenactor.bewww.phobosenactor.be • webdesign Barbara Decraene