koninklijk_paars
koninklijk_paars
kleuren

Associaties
Er is géén kleur met zoveel benamingen, of moet ik zeggen schakeringen. Er doet alvast voldoende verwarring de ronde. Het was lang de duurste kleur, onbeschikbaar voor het gewone volk en dus gedragen door koningen en de clerus. Aan die geschiedenis dankt ze ook haar waardigheid, ingetogenheid, kwaliteit, luxe en authenticiteit. Deze waardige kleur verwijst tevens naar spiritueel bewustzijn, wat ze dan weer populair maakt bij de new age bewegingen.


Godsdienst
In de katholieke kerk werd deze kleur ook gebruikt als de kleur der boetedoening en als afscheidskleur, vooral de zeer donkere tinten, bij begrafenissen.


Toepassingen
Zwalpend tussen decadentie en authenticiteit is deze kleur trendgevoelig, maar wel steeds sterk als signaal. Je kan je ermee distantiëren van andere challengers in de markt en misschien heeft jouw segment nog een plaatsje over om met deze kleur een eigenheid in de markt te zetten. Deze eigenheid maakt het wel vooral een kleur voor een artistiek en hoger publiek. Vooral de lichtere en heldere tinten, denken we maar aan Proximus, maken hun opmars.

Phobos & Actor • Grotesteenweg 3a • 2440 Geel • info@phobosenactor.bewww.phobosenactor.be • webdesign Barbara Decraene