romantisch_roos
romantisch_roos
kleuren

Associaties
In roze zien we voornamelijk de vrouwelijke onschuld bovendrijven. Roos verwijst naar zachtheid, gezondheid en neemt ons mee in een wereld van droomprinsen en prinsessen. Het is dan ook een kleur die voornamelijk in fantasieën en sprookjes tot uiting komt. De speciale aandacht voor jonge meisjes van 5 tot 10 jaar is zo specifiek dat ze vele jongens regelrecht afstoot. Nochtans zal ze in een latere fase als kleur der romantiek ook menig man doen grijpen naar de kracht van roos.


In de marketing merk je vooral het overaanbod van kinderspeelgoed in roos op, uiteraard uitsluitend bij speelgoed voor meisjes.
Met prinsessen en romantiek in het achterhoofd zien jonge meisjes hun barbiepoppen en K3-idolen liefst in die kleur verschijnen, ook al zijn mama en papa die kleurfase reeds lang voorbij ...

We zien roos ook in typisch vrouwelijke producten, die voornamelijk te maken hebben met persoonlijke en intieme hygiëne.


Toepassing
Het fletse overkomen van de kleur maakt ze onbruikbaar om als steunkleur iets te onderschrijven, waardoor ze ook niet als contrastkleur gebruikt kan worden, al heeft ze in het gamma fluo-markers toch haar plaats veroverd. In de nieuwe trendy tinten, die door een heldere toevoeging meer naar het lila bewegen, verovert ze stil maar zeker haar eigen plekje.

Phobos & Actor • Grotesteenweg 3a • 2440 Geel • info@phobosenactor.bewww.phobosenactor.be • webdesign Barbara Decraene