vrolijk_oranje
vrolijk_oranje
kleuren

Associaties
Het feestelijke aspect van oranje is te danken aan de dichte familie met rood, waardoor ze beweging, warmte en levenskracht uitstraalt. Het is een zeer positieve kleur die niet zo beangstigend is als rood. De vitale kracht die ze uitstraalt, maakt ons aan het lachen, waardoor je het gevoel hebt dat het circus nooit veraf is. Deze feestelijke en tevens eerlijk vrolijke kleur mag dan al overschaduwd worden door de connotatie met Het Huis van Oranje, het maakt van de Oranje-gekte die onze noorderburen af en toe overvalt alvast een feestelijk gebeuren.


In de godsdienst doet ze ons vooral denken aan de Hare Krishna-beweging, die met de in het oranje geklede monniken de wereld verovert.


In marketing is het een sterke kleur die vrolijkheid naar voren brengt. Ze is tevens zeer geschikt om informatie te ondersteunen en grafieken op te fleuren. De sterke betrokkenheid met onze noorderburen maakt het soms moeilijk om het als enige kleur voor een logo te nemen. Een donkere tint nemen of de combinatie met een andere kleur kan dit alvast verhelpen.

Phobos & Actor • Grotesteenweg 3a • 2440 Geel • info@phobosenactor.bewww.phobosenactor.be • webdesign Barbara Decraene