zacht_groen
zacht_groen
kleuren

Associaties
Groen is de kleur der zuivere harmonie, brengt ons tot rust en waakt over onze gezondheid. Het is als het ware het evenwicht tussen ons lichaam en onze geest, wat ons herstel, vrede en zuurstof brengt. De kleur gaat terug naar het originele, weg van vernieuwing, en komt soms vervelend over. Daartegenover is het een vruchtbare omgeving, waarbij werk, succes en gezondheid in balans komen. Gezien groen de meest voorkomende kleur is in de natuur, zijn onze ogen hierop helemaal ingesteld en voorziet groen ons van rust en veiligheid. Het symbool van veiligheid vind je trouwens terug in onze verkeerslichten.


In de marketing vind je deze kleur terug in tal van sectoren die met vrije tijd, sport, milieu, gezondheidszorg en ondersteuning bezig zijn. Het kalmerende effect van de blekere groene tonen is dan ook voor rust- en wachtruimtes alvast zeer bruikbaar.
De diepere tonen en zeker het bekende ‘British Racing Green’ daarentegen geven een duidelijk signaal van status en rijkdom. Tevens zal je groen terugvinden in allerlei producten die verwijzen naar hun milieuvriendelijk karakter. Het aandeel aan groene producten is dan ook spectaculair toegenomen in de laatste jaren. Ook voor gezonde voeding grijpt men vaak naar de kleur groen, om de aanwezigheid van verse groenten te benadrukken.
Groen is ook vaak gebruikt in de medische en farmaceutische sector. Lichte kleuren wijzen op nieuw leven of onbevlekt, zoals in ‘een groen blaadje’, al blijft het gras altijd groener bij de buren.

Phobos & Actor • Grotesteenweg 3a • 2440 Geel • info@phobosenactor.bewww.phobosenactor.be • webdesign Barbara Decraene